Demararea proiectului “Centre rurale pentru educaţia adulţilor (CEA) în raionul Rîşcani”

Изображение 273

În luna iunie 2015 a demarat proiectul “Centre rurale pentru educaţia adulţilor (CEA) în raionul Rîşcani”. Proiectul dat vine în continuarea proiectului “Biblioteca sătească – furnizor de noi servicii pentru categoriile vulnerabile”, realizat în anul 2014 în r. Rîşcani.

Este recunoscut faptul că una dintre principalele resurse de bunăstare a locuitorilor este educația adulților. Dar, din cauza posibilităţilor materiale reduse, în special în zona rurală, persoanele din categoriile defavorizate au acces limitat la programele de educație oferite de structurile de stat.

Una din soluţii pentru redresarea situaţiei create este organizarea serviciilor de Formare a Adulţilor din perspectiva Învăţării pe Tot Parcursul Vieţii (LLL) prin iniţierea unor Centre de educaţie a adulţilor în localităţile de origine. Lansarea CEA şi organizarea serviciilor de formare vor oferi asistenţă pentru dezvoltarea personală şi profesională, în special a grupurilor vulnerabile de adulţi.

Acestea vor contribui la activitatea economică și ocuparea forței de muncă, dezvoltarea durabilă a raionului, creşterea bunăstării societății și sporirea activismului civic. Programele de educație a adulților vor deveni mai accesibile populației, indiferent de vîrstă şi de nivelul de venituri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s