Biblioteca sătească – furnizor de servicii pentru adulţi

Bibliotecile au un rol deosebit în modernizarea satului. Astăzi bibliotecile sateşti trebuie să devină Centre Comunitare multifuncţionale, axate, în primul rind, pe activităţi din spectrul Educaţiei Adulţilor.IMG_7698
În cadrul proiectului  “Biblioteca sătească – furnizor  de servicii pentru adulţi”,  15 biblioteci rurale din r. Rîşcani vor organiza activitati privind initierea dezvoltarii unor servicii educaţionale noi de inserţie sociala pentru adulţii din grupurile vulnerabile. Deasemenea, sunt planificate activitati de sensibilizare a reprezentanţilor APL referitor la posibilităţile de modernizare a bibliotecilor, largirea competenţelor bibliotecarilor în vederea dezvoltării unor servicii inovative, elaborarea participativa a unor noi strategii de activitate a bibliotecilor, elaborarea si implementarea unor mini-proiecte de educatie a adultilor la nivel comunitar.
Realizarile bibliotecilor antrenate in proiect  vor fi diseminate in cadrul Zilelor Adultilor, care, in Republica Moldova, al patrulea an consecutiv, se desfasoara la finele lunii septembrie.
Proiectul lansat de AO „Mostenitorii” din Balti, in colaborare cu Sectia Cultura din r. Riscani,  este sprijinit de reprezentanta din Moldova a DVV International.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s