Eurocluburile şcolare în Moldova

Eurocluburile şcolare (ECS)  sunt o formă de angajament pentru dezvoltarea conştiinţei europene.  IMG_7604Acestea fac parte din cele mai frecvente metode de dezvoltare a constiintei europene in rândul tinerilor. ECS este o forma de cooperare intre profesori, elevi si comunitate in interesul promovarii de cunostinte cu privire la valorile Europei.
In cadrul proiectului international „Europa noastra comuna – stimularea implicarii  tinerilor si dezvoltarea spiritului cetatenesc prin crearea eurocluburilor scolare in zona de nord a Moldovei” este ghidata crearea si dezvoltarea a 6 eurocluburi scolare in instiutiile preuniversitare din 6 raioane ale Moldovei.IMG_7588
In perioada 1-7 august la baza turistica  „Dumbrava Alba” din Balti peste 100 elevi si profesori-coordonatori din institutiile selectate au particpat la Scoala de vara. In cadrul treningurilor si atelierelor facilitate de experti polonezi si ucraineni participantii au fost instruiti in formarea constiintei europene prin promovarea in rindurile tinerilor  a cunostintelor  despre Europa, metodici de promovare a unitatii europene , necesitatilor de cooperare europeana, pregatirea tinerilor pentru a trai si munci intr-o Europa unita, dezvoltarea la elevi a spiritului de colaborare a eurocluburilor scolare din tara si de peste hotare.
Proiectul include mai multe activitai majore printer care workshop pentru profesori- coordonatorii ECS „Metodologia organizarii activitatilor ECS”, zilele eurocluburilor scolare, concurs de  mini-granturi “Initiative  Europene”,  o vizita de studiu in structuri similare din Ucraina de Vest si Polonia. Proiectul va finaliza cu un Forum al eurocluburilor scolare.
Pentru mai multe informatii despre acest proiect accesati www.SchoolEuroclubsMoldova.eu
Proiectul se realizeaza in cadrul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia de catre Fundatia TERRA HUMANA, Varsovia, Asociatia obsteasca “MOŞTENITORII”, Balţi, si asociatia TOVARISTVO LVA, Lvov, cu participarea Directiilor Invatamint, Tineret si Sport din raioanele Donduseni, Drochia, Falesti, Glodeni, Riscani si Ungheni.IMG_7595

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s